latinica  ћирилица
22/11/2022 |  11:08 ⇒ 11:10 | Autor: TANЈUG

Navijači ušli bez ulaznica na meč Holandija - Senegal?

Veliki broj navijača ušao je bez ulaznica na meč prvog kola grupe A Svjetskog prvenstva u Kataru između Holandije i Senegala, koji je juče odigran na stadionu "Al Tumama", pošto je pao sistem za dekodiranje karata, prenosi španska "Marka".
Navijači (Foto: EPA-EFE/Mohamed Messara) -
Navijači (Foto: EPA-EFE/Mohamed Messara)

Španci tvrde da su se vrata automatski otvorila na ulazima na tribine, pošto je pao sistem za dekodiranje ulaznica. Utakmica je završena pobjedom Holandije 2:0.

"Marka" podsjeća da se isti problem dogodio i na meču između Engleske i Irana (6:2) koji je u okviru grupe B odigran na stadionu "Kalifa".

Pošto je pao sistem automatski su se otvorili ulazi na stadion "Kalifa", a na tribine su mogli da uđu svi navijači, koji su imali "Haja" aplikaciju.

- Videli smo da mnogi navijači ulaze na stadion, a ništa nisu pokazali od dokumenata na ulazu. Samo su odgurnuli vrata, koja su se zbog pada sistema, automatski otvorila. Navijači su ušli na meč Holandija - Senegal, a njih niko od obezbjeđenja ništa nije pitao i mogli su da sjednu gdje su htjeli - navela je "Marka" tvrdeći da su organizatori napravili veliki bezbjednosni propust, pošto su neki mečevi na Mundijalu proglašeni za utakmice visokog rizika.