latinica  ћирилица
22/11/2022 |  12:20 | Autor: SRNA

Doboj: Služen parastos za poginule policajce u proteklom ratu

U Doboju je danas za 125 poginulih i dva nestala pripadnika dobojske Policijske uprave u Odbrambeno-otadžbinskom ratu služen parastos povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Aranđelovdana.
Doboj - Policijska uprava - služen parastos za poginule borce - Foto: SRNA
Doboj - Policijska uprava - služen parastos za poginule borceFoto: SRNA

Nakon parastosa u zgradi Policijske uprave, vijence su kod spomen-obilježja poginulim policajcima položili pripadnici MUP-a, gradonačelnik Doboja Boris Јerinić, predstavnici sindikata Policijske uprave, Udruženja veterana Petog odreda specijalne brigade policije, Gradske boračke organizacije, udruženja Branioci grada Doboja 2. maj i dobojskih udruženja porodica poginulih i nestalih, kao i amputiraca.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković naveo je da su, povodom Aranđelovdana, pripadnici ove uprave organizovali Dan otvorenih vrata za mališane, učestvovali u trodnevnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u dobojskoj Bolnici, te da su organizacione jedinice u Modriči organizovale humanitarni turnir u malom fudbalu i stonom tenisu za liječenje Sare Lazić iz Doboja.

Radinković je zahvalio Gradskoj upravi na dosadašnjoj podršci i podsjetio da je zahvaljujući sredstvima grada obnovljena zgrada sjedišta Policijske uprave, te da je bez naknade ustupljeno zemljište na kojoj je predviđen objekat za Јedinicu žandarmerije, za čiji su gradnju, kao i gradnju objekta Policijske stanice dva, predviđena sredstva za narednu godinu u MUP-u Republike Srpske i gradu Doboju.

Јerinić je istakao da se danas i na ovaj način odaje počast svima koji su živote dali za Republiku Srpsku.

On je poručio da je policija jedan od stubova državnosti Republike Srpske i da Gradska uprava nastoji da obezbijedi odgovarajuće uslove kako bi nesmetano i profesionalno obavljali svoje dužnosti.

Parastosu i svečanosti prisustvovala je i poslanik iz Doboja u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić.