latinica  ћирилица
22/11/2022 |  13:28 ⇒ 13:29 | Autor: SRNA

Prijedor: Svih pet odbornika DNS-a napustilo stranku

Svih pet odbornika DNS-a u Skupštini grada Prijedora napustilo je ovu stranku, izjavio je danas Srni dosadašnji predsjednik Kluba odbornika ove stranke Goran Predojević.
Prijedor: Skupština grada - Foto: RTRS
Prijedor: Skupština gradaFoto: RTRS

Predojević je naveo da, zajedno sa Slavicom Popović, Mladenom Radišićem, Igorom Јavorićem i Draganom Romčevićem, nastavlja rad, kao nezavisni klub odbornika.

- Nezadovoljni politikom i putem kojim ide DNS, donijeli smo odluku da napustimo stranku. Svjesni činjenice da nam je do sada jedini politički angažman bio samo u DNS-u i da smo mnogo truda i energije uložili u stvaranje i jačanje stranke nismo spremni prihvatiti put kojim ide DNS i odnos pojedinih funkcionera prema odbornicima i članovima DNS-a - rekao je Predojević.

Predojević je prošlog mjeseca podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odobra DNS-a Prijedor koju je obavljao prethodne dvije godine.

DNS je na lokalnim izborima 2020. godine osvojio šest mandata, ali je odbornik Zlatko Ritan na početku mandata napustio stranku i klub i djeluje kao nazavisni odbornik, a iz DNS-a je prešao najprije u DEMOS, a potom u NPS.

U sadašnjem sazivu gradskog parlamenta i oba odbornika PDP-a, Ranko Smiljanić i Mladen Kulundžija, napustili su stranku i djeluju kao nezavisni odbornici, a naknadno su osnovali novu stranku, Potkozarski narodni pokret /PNP/.

Od 31 odbornika u prijedorskom parlamentu, na lokalnim izborima 2020. godini učestvovala je jedna nezavisna kandidatkinja, Slađana Borojević Radaković koja je pred opšte izbore ove godine pristupila SPS-u.