latinica  ћирилица
22/11/2022 |  13:34 ⇒ 13:37 | Autor: SRNA

Višegrad: Uručena posthumna odlikovanja porodicama poginulih boraca

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević uručio je danas, u ime predsjednika Republike Srpske, deset posthumnih odlikovanja porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja ove lokalne zajednice.
Višegrad-dodjela odlikovanja - Foto: RTRS
Višegrad-dodjela odlikovanjaFoto: RTRS

Đurević je naglasio da ne smiju biti zaboravljeni koji su stvarali Republiku Srpsku jer su za slobodu svih dali ono što je najvrednije, a to je život.

- Naša dužnost je da svake godine organizujemo prijeme za porodice poginulih boraca, ali i da uručimo zaslužena odlikovanja - istakao je Đurević.

Predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije Aleksandar Savić rekao je da je ovo prilika za iskazivanje poštovanja i zahvalnosti svim borcima koji su živote dali za Republiku Srpsku i izrazio nadu da će u narednom periodu sve porodice poginulih boraca iz cijele Srpske dobiti zaslužena odlikovanja.

U proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu Milijan Ćećez izgubio je tri člana porodice, a danas je zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ideje o odlikovanju boraca.

- Danas je veliki dan za naše porodice jer smo ovim odlikovanjem dobili priznanje za sve ono što je dato za stvaranje Republike Srpske - istakao je Ćećez.

Odluku o posthumnom odlikovanju boraca Vojske Republike Srpske donijela je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović u prethodnom mandatu.

U periodu od 2012. godine do danas, na inicijativu Boračke organizacije Republike Srpske i Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, odlikovano je oko 2.145 poginulih boraca Vojske Republike Srpske.