latinica  ћирилица
22/11/2022 |  16:11 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Stanivuković najavio dalju borbu u slučaju "Ekvator" (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković najavio je dalju borbu u slučaju "Ekvator".
Draško Stanivuković -
Draško Stanivuković

Odlukom Višeg privrednog suda u Banjaluci potvrđeno je da je ništavna cesija na osnovu koje je "Ekvator" preko firme "Banigo građenje" nezakonito od Grada naplatio nešto više od dva miliona maraka.

Nakon Odluke Višeg privrednog suda u Banjaluci, gradonačelnik Draško Stanivuković naglašava da će Grad insistirati da se u gradsku kasu vrate bespravno oduzeta dva miliona.

- Za ta dva miliona, mi ćemo se boriti, ali ona su potrošena, ali imate načina kako da se naplati. Ima taj "Ekvator" koji sprat zgrade, ima stanove, pa neka se plijeni, neka se prepisuje na Grad, pa će Grad dati kome? Pa narodu - rekao je Stanivuković.

Preduzetnik Đorđe Davidović, vlasnik firme "Ekvator" kaže da je presuda donesena bez prikazanih dodatnih dokaza i elemenata.

Naglašava da je sporno zemljište prepisano na firmu "Banigo", te da je cesija u potpunosti legalna.

- Mogu vratiti Gradu novčana sredstva, ako već toliko "plače" Stanivuković za tim novcem, u roku od sedam dana, čim oslobodi zemljište, smakne kotlovnicu i vrati mi zemljište moje, mogu dati i više i da stavimo tačku na to - naveo je Davidović.

Podsjećamo, riječ je o slučaju koji se vodio oko vlasništva nad zemljištem na kojem je izgrađena rejonska kotlovnica na Starčevici. Odlukom suda, 2018. godine iz Grada je povučeno više od dva miliona maraka.