latinica  ћирилица
22/11/2022 |  19:05 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Zimska sezona na Јahorini skijaše i turiste dočekuje u potupno novom ruhu (VIDEO)

Zimska sezona na Јahorini skijaše i turiste dočekuje u potupno novom ruhu.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Ski opening počinje 1. i traje do 5. decembra a za to vrijeme gosti će uživati u nastupima vodećih muzičkih zvijezda iz regiona. Ulaznice za koncerte su rasprodate, a popunjeni su i hotelski kapaciteti.

Najznačajnija investicija na Јahorini je sistem za vještačko osvnježavanje, koji već danas proizvodi snijeg na Poljicama. Garantuje odlične uslove za skijanje bez obzira na vremenske uslove.

Prioritet je priprema staza.

- Proširili smo broj staza koje smo pokrili rasvjetom tako da sad imamo osam i po kilometara staza što je nova atrakcija, a na zahtijev onih koji ne skijaju je najduža staza za sankanje u ovom dijelu Evrope od 600 metara - istakao je Dejan Ljevnaić,  direktor OC Јahorina.

Izgradnjom dva nova ski lifta kapacitet skijaša na sat povećan je na 31.000. Tu je i mnoštvo društveno odgovornih projekata pa je zimska sezona već sada gotovo rasprodata, što ranijih godina, kažu hotelijeri, nije bio slučaj.

- U ovom trenutku kapaciteti oko novogodišnjih praznika su rasprodati, zadovoljni smo, očekivano je nakon svih ulaganja i svega što je u proteklom periodu urađeno na Јahorini - naveo je Branislav Timotić, šef prodaje u hotelu.

Iako javne i privatne investicije prelaze milijardu maraka, inovacije ne smiju prestati. Ulaganja u rekonostrukciju devastiranog hotela Rajska dolina pokazala su se ekonomski sasvim opravdana.

- Imaćemo 20 soba i 18 apartmana, ukupno 38 novih smještajnih jedinica, te smještajne jedinice kako i sam naziv kaže biće luksuznije, nešto konfornije nego ovaj raniji dio - navela je portparolka hotela Andrijana Mađarević.

Iz Olimpijskog centra demantuju navode pojedinih medija da će skijaši kroz planirane naknade i takse plaćati snijeg.

Pozivaju sve da dođu na Јahorinu i uživaju.

Već prvu sedmicu ski openinga koncerti Marije Šerifović, Željka Јoksimovića, Prljavog kazališta i drugih izvođača, dok je druga sedmica rezervisana za nastupe Vesne Zmijanac i Saše Kovačevića.