latinica  ћирилица
22/11/2022 |  22:01 ⇒ 23/11/2022 | 11:38 | Autor: RTRS

Australija povela, Francuzi preokrenuli

U posljednjoj utakmici trećeg dana Mundijala u Kataru u grupi D, selekcija Francske savladala je poslije preokreta Australiju (4:1).
Australija Francuska (Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek) -
Australija Francuska (Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek)

Aktuleni šampion svijeta nije dobro otvorio utakmicu, pa su Australci poveli preko Godvina u devetom minutu. Ipak, veliki individualni kvalitet "Galskih pijetlova" režirao je preokret u samo pet minuta.

Igrao se 27. minut kada je Rabio pogodio glavom, a pet minuta kasnije Žiru donosi preokret za 2:1.

U nastavku Francuzi dodaju gas, a Mbape u 67. minutu pogađa za 3:1. Samo četiri minuta kasnije Žiru postiže svoj drugi pogodak na utakmici, a ukupno 51. u dresu Francuza za velikih 4:1.

U prvom meču ove grupe, Tunis i Danska igrali su bez golova (0:0).

Francuzi s poveli u grupi sa tri boda, Danci i Tunižani imaju po jedan, dok je Australija za sada bez bodova.

U presotale dvije utakmice današnjeg dana, vidjeli smo veliko iznenađenje, poraz Argentine od Saudijske Arabije (1:2), dok su Poljska i Meksiko podijeli po bod, odigravši bez golova 0:0. Zbog velikog uspjeha kralj Saudijeske Arabije u toj zemlji progalsio je srijedu za praznik i neradni dan.

U srijedu su na programu četiri utakmice, program u 11. časova otvaraju Hrvatska i Maroko, potom od 14.00 časova sastaju se Njemačka i Јapan. Od 17.00 časova na teren će Španija i Kostarika, a program će zatvoriti od 20.00 časova Belgija i Kanada.