latinica  ћирилица
23/11/2022 |  08:54 ⇒ 11:54 | Autor: RTS

Bogat program četvrtog dana Mundijala

Četvrtog dana Svjetskog prvenstva u Kataru su na redu mečevi grupe E i F. Parovi Grupe F otvaraju i zatvaraju dan. Kreće se od duela Maroko-Hrvatska, drugi par je Belgija-Kanada. U "sendviču" Grupe F igraju se Njemačka-Јapan i Španija-Kostarika iz Grupe E.
Mundijal (Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit) -
Mundijal (Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit)

Vicešampion iz Rusije, sastav Hrvatske protiv Maroka kreće svoje novo učešće na Mundijalu. Novi selektor Maroka Valid Regrari upisaće debi na velikim takmičenjima i nalazi se pod "lupom". Utakmica će se odigrati na stadionu Al Bajt od 11 časova.

Prvi duel Grupe E je između Njemačke i Јapana. Pod još većim pritiskom je Hanzi Flik, šef struke reprezentacije Njemačke, koja se uvijek bori za titulu, ali joj na prethodnim takmičenjima nije išlo najbolje. Otvaraju od 14 časova protiv Јapanaca na stadionu Halifa internešenel. U sastavu Njemačke neće biti Leroja Sanea.

Ljuti rivali Njemaca, sa kojim ih čeka duel u drugom kolu, Španci na stadionu Al Tumama igraju protiv autsajdera Kostarike, koja se poslije baraža plasirala na Mundijal. Utakmica je od 17 časova.

Bogati fudbalski dan zatvaraju Belgija i Kanada od 20 časova, drugi par Grupe F. Meč će se odigrati na Ahmad bin Ali stadionu u Al Rajadu.

Grupa E:

14:00 Nemačka-Јapan

17:00 Španija-Kostarika

Grupa F:

11.00 Maroko - Hrvatska
20.00 Belgija - Kanada