latinica  ћирилица
23/11/2022 |  10:31 ⇒ 10:33 | Autor: RTRS

Uhapšeno lice sa potjernice, pronađeni hašiš i kokain

Pripadnici Policijske stanice Laktaši uhapsili su lice čiji su inicijali A.Z. iz tog grada na osnovu tri raspisane centralne potjernice zbog počinjenih krivičnih djela, te kod njega pronašli određenu količinu hašiša i kokaina.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Policajci su tokom kontrole automobila "audi" u kojem je lice A.Z. bilo putnik utvrdili da su za njim, prema naredbi Osnovnog suda u Banjaluci, raspisane tri centralne potjernice zbog počinjenih krivičnih djela teška krađa, teška tjelesna povreda i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, te raspis o traganju Policijske stanice Banjaluka Lazarevo zbog krivičnog djela ugožavanje sigurnosti.

Kod A.Z. je prilikom hapšenja i pregleda pronađena i oduzeta određena količina hašiša, upakovanog u prozirni tanki celofan i plastičnu vrećicu sa tragovima kokaina.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izjasnio se da je riječ o krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, a A.Z. će nakon kriminalističke obrade biti predato policijskim službenicima Okružnog centra Sudske policije Banjaluka.