latinica  ћирилица
23/11/2022 |  10:54 ⇒ 14:40 | Autor: RTRS

Višković: Prioritet - očuvanje ekonomske i političke stabilnosti (VIDEO)

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio je danas predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku za povjerenje koje mu je ukazao dodijelivši mu mandat za sastav nove Vlade.
Višković i Dodik (Foto: predsjednikrs.net) -
Višković i Dodik (Foto: predsjednikrs.net)

- Hvala predsjedniku na ukazanom povjerenju da mandat za sastav nove Vlade Srpske, poslije četiri godine, pripadne ponovo meni. U budućem periodu, to mi je velika čast i privilegija, ali i odgovornost - rekao je Višković.

Višković, koji je na čelu Vlade bio protekle četiri godine, istakao je da je Vlada u ovom periodu ispunila data obećanja, trudeći se da očuva ekonomsku stabilnost i nadležnosti Srpske.

- U prethodnom periodu sačuvana je ekonomska i politička stabilnost Republike Srpske, što će biti prioritet i u narednom periodu - rekao je on.

Višković je naveo da je važno štu su i poslodavci i sindikati prihvatili činjenicu da će nastaviti da predvodi Vladu Srpske.

- Naš cilj je socijalno pravednije i demografski održivo društvo. Očekujem od novih ministara da savjesno izvršavaju svoje obaveze - rekao je on.