latinica  ћирилица
23/11/2022 |  13:51 ⇒ 19:50 | Autor: RTRS

Stevandić: Srpska će u najkraćem roku formirati sve organe vlasti

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da je Srpska stabilna i funkcionalna, što potvrđuje činjenica da je prva u BiH nakon opštih izbora konstituisala parlament i da će u najkraćem mogućem roku formirati sve organe vlasti.
Nenad Stevandić i  Јan Valtmans (Foto:narodnaskupstinars.net) -
Nenad Stevandić i Јan Valtmans (Foto:narodnaskupstinars.net)

Stevandić je na sastanku u Banjaluci sa ambasadorom Holandije u BiH Јanom Valtmansom rekao da će se iduće sedmice biti izabrani delegati za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće naroda Republike Srpske, a potom će biti izabrana i Vlada Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

On je naglasio da se politika u Srpskoj zasniva na odlukama u interesu naroda, te da odbacuje tutorstvo i intervencionizam.

Stevandić je izrazio nadu da će, u skladu sa voljom građana, uskoro biti formirani i zajednički organi na nivou BiH da bi sistem mogao nesmetano da funkcioniše.

Stevandić i Valtmans razgovarali su i o evropskim integracijama i regionalnoj saradnji, te istakli da je neophodno donositi zakone i usvajati evropske vrijednosti bez obzira na dinamiku pristupanja EU.

Stevandić je Valtmansu, koga je primio u nastupnu posjetu, poželio uspješan mandat u BiH, ističući da je Republika Srpska opredijeljena za saradnju i unapređenje svih oblika bilateralnih odnosa.