latinica  ћирилица
23/11/2022 |  14:41 ⇒ 14:45 | Autor: Agencije

Dalić: Nedostajalo nam je odlučnosti i hrabrosti

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić priznao je da je njegovim igračima nedostajalo hrabrosti i odlučnosti na meču protiv Maroka u prvom kolu grupe F na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE/Abir Sultan) -
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE/Abir Sultan)

Hrvatska i Maroko odigrali su danas bez golova.

- Očekivali smo da će biti teška utakmica. Protivnik je bio čvrst, čekao je prilike za kontre, a mi smo se plašili da ne izgubimo loptu. Moramo da osvojimo četiri ili pet bodova da bi bili prvi u grupi. Maroko je bio dobar, a mi idemo dalje - rekao je Dalić.

Hrvatska je prije četiri godine na SP u Rusiji poražena u finalu od selekcije Francuske 4:2.

- Mogu jedino da zamjerim igračima zato što im je nedostajalo odlučnosti i hrabrosti. Sada je drugačija situacija nego prije četiri godine u Rusiji. Sada smo svima meta - rekao je Dalić.

Kapiten Hrvatske Luka Modrić izjavio je da njegov tima ima još dvije utakmice za prolazak u nokaut fazu Mundijala.

- Dosta teška utakmica, imali smo neke šanse, ali nismo uspjeli da zabijemo. Imamo još dvije utakmice da prođemo grupu. Htjeli smo da otvorimo prvenstvo pobjedom, ali nije išlo. Mislim da će nam sada biti lakše - rekao je Modrić.

U drugom kolu grupe F Maroko u nedjelju od 14 časova igra protiv Belgije, dok se Hrvatska tri sata kasnije sastaje sa Kanadom.