latinica  ћирилица
23/11/2022 |  15:19 | Autor: SRNA

Kojić: Zaustaviti satanizaciju Srba

Nijedna presuda i lažno medijsko izvještavanje ne može biti jače od istine i činjenica na kojima se ona zasniva, poručio je direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić.
Milorad Kojić - Foto: RTRS
Milorad KojićFoto: RTRS

Kojić, koji se u Moskvi obratio učesnicima konferencije posvećene geopolitičkom aspektu savremenih problema međunarodne bezbjednosti, rekao je Srni da Srpska nema alternativu i da je ono što rade Vlada Srpske i Republički centar veoma važno.

- Selektivan rad Haškog tribunala i pravosuđa BiH u procesuiranju zločina nad Srbima stvorio je ozbiljan bezbjednosni problem, jer se stvaraju generacije koje smatraju da je dozvoljeno ubijati Srbe - rekao je Kojić.

On je napomenuo da je i sama medijska slika, kako na Zapadu, tako i u Federaciji BiH, bila značajna podrška takvom pravosuđu, pa su i majku, koja je izgubila troje djece, predstavili kao zločinca.

- Svi koji su počinili ratne zločine treba za to i da odgovaraju. Uloga Haškog tribunala, koji je osnovao Savjet bezbjednosti UN, za šta nije bio nadležan, kao i pravosuđa BiH, koji nije ustavna kategorija, jeste da se satanizuje srpski narod kroz jednostran pristup i procesuiranje isključivo Srba. Na taj način nije zadovoljena pravda, niti je dokazano da su svi građani jednaki pred zakonom - naglasio je Kojić.

On je naveo da je na konferenciji govorio i o ulozi NATO-a u ratu u BiH, koji je, kako je naglasio, bombardovanjem Srpske, bio direktna podrška takozvanoj Armiji BiH i Bošnjacima.

Dvodnevna konferencija u Moskvi posvećena je geopolitičkom aspektu savremenih problema međunarodne bezbjednosti.

Kojić učestvuje na skupu na poziv Fonda za podršku javne diplomatije Aleksandar Mihajlovič Gorčakov.