latinica  ћирилица
24/11/2022 |  08:12 | Autor: RTRS

Vlažni kolovozi, moguća poledica

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mjestimično mokri ili vlažni, a zbog niske jutarnje temperature moguća je poledica na dionicama u višim predjelima, preko prevoja, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, a u kotlinama i duž rijeka mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice zbog radova na rehabilitaciji i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Sokolac-Podromanija, na lokalitetu ukrštanja sa Ulicom cara Lazara na Sokocu.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dijelu magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice /Omladinska ulica/ zbog izgradnje trotoara, te na dionici Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na petlji Јohovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na putu Čelinac-Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda, te na regionalnoj dionici Јezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u saobraćanju.

Drugačije se saobraća i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko kolovoza tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Polučasovne obustave saobraćaja na snazi su na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.

U FBiH na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan, osim nedjelje i praznika, aktuelne su obustave saobraćaja od 9.00 do 12.15 časova i od 13.15 do 15.00 časova.

Obustava saobraćaja na snazi je od 13.00 do 14.00 časova i od 16.00 do 17.00 časova na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac, dionica Ripač-Dubovsko, zbog radova na putu, a alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne od 8.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionica Cerik-pijaca "Arizona", a alternativni pravac je Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog radova na magistralnom putu Doboj-Maglaj, na dionici Poljice-Maglaj, svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Sporije se zbog radova saobraća i na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Јajce-Crna Rijeka.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.