latinica  ћирилица
24/11/2022 |  10:46 ⇒ 11:50 | Autor: RTRS

Vučić: Desetine miliona evra za izgradnju memorijalnog centra Donja Gradina (VIDEO)

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskog člana i i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Aleksandar Vučić - Foto:
Aleksandar VučićFoto:

Vučić je čestitao Dodiku i Cvijanovićevoj izbornu pobjedu, poželjevši im mnogo uspjeha u daljem radu.

- Danas smo razgovarali o našim obavezama i svemu što nas čeka u narednom period - rekao je on, dodavši da je razgovarano i o političkoj sitaciji.

Vučić je rekao da je upoznao Dodika i Cvijanovićeve o situaciji na Kosovu i Metohiji.

On je naveo da će ove nedjelje biti formiran tim Srbije i Srpske koji će se baviti projektom izgradnje memorijalnog kompleksa Donja Gradina-Јasenovac, u koji će biti uloženo desetine miliona evra.

Vučić je rekao da je razgovarano i o infrastrukturnim projektima, te o nastavku pomoći Srbije opštinama u Republici Srpskoj i opštinama u FBiH sa većinskim srpskim stanovništvom.

- Riječ je o Drvaru, Kostajnici, Kozarskoj Dubici, Nevesinju. Predsednik Dodik je predložio još jednu opštinu, u Srpcu dogovorili smo da radimo Dom zdravlja - rekao je on.

Vučić je potvrdio da je na sastanku istaknuto opredjeljenje da Srpska i Srbija nastave sa svim zajedničkim projektima i da se radi kako je i planirano, navodeći, između ostalih, izgradnju auto-puta Rača-Bijeljina.

Vučić je zahvalio narodu u Srpskoj što je, kako je rekao, uvijek uz svoju Srbiju.