latinica  ћирилица
24/11/2022 |  14:04 ⇒ 14:35 | Autor: SRNA

Sjednica Savjeta ministara na kojoj treba da se raspravlja o carinskim stopama

U Sarajevu je počela sjednica Savjeta ministara na kojoj treba da se raspravlja o prijedlogu odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra iduće godine.
Sjednica Savjeta ministara (Foto: twitter.com/Vijeceministara) -
Sjednica Savjeta ministara (Foto: twitter.com/Vijeceministara)

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara predložilo je ovu odluku, kao i odluke o dopuni odluke o otvaranju privremenih tarifnih kvota pri uvozu mineralnih đubriva, te o kvalitetu tečnih naftnih goriva, saopšteno je iz Savjeta ministara.

U drugom krugu glasanja, na dnevnom redu je nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i Hrvatske o izgradnji gasovoda "Јužna interkonekcija BiH i Hrvatske" i nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i Srbije o izgradnji gasovoda "Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije".

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i zahtjev direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića za razrješenje sa dužnosti zbog ispunjenja uslova za penziju, kao i zahtjev za razrješenje sa dužnosti direktora Agencije za rad i zapošljavanje, na prijedlog ove agencije.

Direktor Agencije za rad i zapošljavanje je Muamer Bandić.

Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara predložilo je nacrt sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, što je drugi projekt podrške zapošljavanju.

Na prijedlog Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara ministri bi trebali razmatrati i nacrt zakona o inostranim poslovima BiH, Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.

Nacrt zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH, preložilo je Ministaravo pravde u Savjetu ministara, dok je Ministartsvo odbrane predlagač nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.