latinica  ћирилица
24/11/2022 |  14:49 ⇒ 15:38 | Autor: Nezavisne

Banjaluka: Osnovac pretučen kod škole

Mog četrnaestogodišnjeg sina, učenika OŠ "Ivo Andrić" sinoć je, nedaleko od škole, opkolila grupa od najmanje 20 njih, navjerovatnije srednjoškolaca, te ga je jedan od njih pretukao, o čemu smo obavijestili i policiju - rekao je otac ovog osnovca, koji je insistirao na anonimnosti.
Vršnjačko nasilje - Foto: RTRS
Vršnjačko nasiljeFoto: RTRS

- Ako treba djeca da u strahu idu u školu, to je suludo - istako je otac za Nezavisne novine, koji se na medijski istup odlučio kako se ovakav napad više ne bi dogodio ni jednom učeniku.

On kaže da je njegovog sina, nakon završene nastave, sinoć dočekalo dvadesetak, navjerovatnije srednjoškolaca, te je napadnut.

- Odvojili su njegove drugare da ne mogu prići da ga odbrane, te njega fizički napali. Njih je bilo bar 20. Okružili su ga. Јedan ga je tukao. Izudaran je po licu, oboren na zemlju, a potom su ga ostavili na miru - rekao je otac.

Ispostavilo se, dodaje, da je pozadina svega ovoga raniji verbalni sukob, te da je to njegovom sinu veče ranije i rečeno - da će biti sačekan ispred škole, ali on to vjerovatno nije ozbiljno doživio. Otac, naime, sumnja da je napadače poslao vršnjak njegovog sina, a s kojim je četrnaestogodišnjak imao razmirice.

- Mene je o svemu obavijestila direktorica škole i razredni starješina. Došao sam tamo, prijavljeno je policiji. Njega smo odveli u UKC da mu se zbrinu rane. Njemu je rasječeno lice i usna na dva mjesta. Nakon toga smo se javili u Policijsku stanicu da to službeno prijavimo. Nakon svega, plašim se da će biti pod stresom i da će strahovati da će ga neko dočekati. Šokirani smo. Sreća da je to prošlo bez obiljnijih fizičkih posljedica, a nadam se da neće biti psihičkih. Ovakve stvari ne bi se smjele ponavljati nikome - istakao otac.

Željka Opačić, direktorica Osnovne škole "Ivo Andrić", kaže da je o svemu odmah upoznata.

- Već smo reagovali. Imali smo i vandrednu sjednicu Nastavničkog vijeća, te su sve kolege upoznate o nemilom događaju. Јutros sam predsjednika Aktiva direktora srednjih škola upoznala o saznanjima našeg đaka da se radi o grupi srednjoškolaca - rekla je Opačićeva.

Dodala je da su preduzeli i niz drugih mjera, te sa roditeljima obavili razgovor, a da su na snazi pojačane mjere i dežurstva nastavnika.

- Dobili smo informaciju da je to bila sačekuša - rekla je Opačićeva.