latinica  ћирилица
24/11/2022 |  15:34 | Autor: SRNA

Ministarstvo pravde u Savjetu ministara obaviješteno o hapšenju Vučetića

Odsjek Interpola Sarajevo obavijestio je Ministarstvo pravde u Savjetu ministara o hapšenju bivšeg direktora preduzeća "Nikola Tesla" Dragana Vučetića, za kojim je bila raspisana potjernica, da bi se u propisanom vremenskom roku bugarskim nadležnim organima dostavila molba za izručenje, rečeno je Srni u banjalučkom Okružnom sudu.
Zajedničke institucije BiH - Foto: RTRS
Zajedničke institucije BiHFoto: RTRS

Za Vučetićem, koji je uhapšen u Bugarskoj, bila je raspisana potjernica po naredbi banjalučkog Okružnog suda.

U Okružnom sudu Banjaluka navode da su danas dobili dopis Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da je Vučetić uhapšen 16. novembra na aerodromu u Sofiji.

Podsjećaju da je Odsjek Interpola Sarajevo, na osnovu naredbe ovog suda od 29. jula 2019. godine, raspisao međunarodnu difuznu potjernicu za osumnjičenim Vučetićem zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i poslovne prevare.

U sudu napominju da su, s obzirom na to da je osumnjičeni državljanin Njemačke, preko Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH dopisom od 7. novembra 2019. godine, a posredstvom Interpola Visbaden, obaviješteni da se prethodni zahtjev za izručenje osumnjičenog nadležnim organima BiH odbija jer je Vučetić državljanin Njemačke.

Bivši direktor preduzeća "Nikola Tesla" Dragan Vučetić uhapšen je u Bugarskoj, rečeno je Srni u MUP-u Republike Srpske.