latinica  ћирилица
24/11/2022 |  15:47 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Elektrotehnički fakultet u Banjaluci proslavlja 60 godina postojanja (VIDEO)

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjaluci slavi 60 godina postojanja i rada. Za šest decenija 2.700 studenata steklo je diplomu upravo na ovoj visokoškolskoj ustanovi. Danas je promovisan 51 diplomirani inženjer i 10 mastera.
ETF - uručivanje diploma - Foto: RTRS
ETF - uručivanje diplomaFoto: RTRS

Softversko inženjerstvo na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci zahtijevalo je dosta odricanja. Ali uz dobru organizaciju i volju za učenjem svi ispiti su položeni - priča Bojan Bulatović, student generacije s prosjekom 9,61. Ali, tu nije kraj Bojanovom učenju.

- Već sam upisao master na našem fakultetu i zaposlio sam se kao asistent. Planiram dalje da se usavršavam na akademskom nivou u narednim godinama - kaže Bulatović.

Nina Stefanović sa prosjekom 9,59 završila je Elektroenergetiku i automatiku. Zbog opčinjenosti robotikom upisaće i master na svom matičnom fakultetu, jer, kaže, budućnost vidi samo u svojoj Republici Srpskoj.

- Vidim svoju budućnost ovdje. Voljela bih da pomognem svojoj zemlji tako što ću ostati i pomoći da se razvija. Voljela bih da se ovdje zaposlim - dodala je Stefanovićeva.

Elektrotehnički fakultet, kao najstariji fakultet na banjalučkom univerzitetu i kao drugi po postojanju u BiH, za šest decenija iškolovao je 2.700 diplomiranih studenata.

- U ovom 60-godišnjem periodu fakultet je pomagao industriji. Bez fakulteta ne bi bilo IT industrije, prvenstveno u Banjaluci, ali i drugim gradovima koje fakultet pokriva u različitoj oblasti - istakao je dekan fakulteta Zoran Đurić.

Povodom 60 godina postojanja Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci sutra će biti upriličena svečana akademija u Banskom dvoru.