latinica  ћирилица
24/11/2022 |  19:20 | Autor: RTS

Nesvakidašnji podvig; Biciklom do Katara zbog Srbije (VIDEO)

Novosađanin Zoran Zivlak, profesor geografije i rekreativni sportista, doputovao je biciklom u Katar zbog reprezentacije Srbije.
Reprezentacija Srbije  (Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Reprezentacija Srbije (Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Zoran Zivlak je u posljednjih nekoliko godina prešao veliki broj kilometara na svom biciklu.

Prvi put je na slično putovanje biciklom otišao 2008. godine na Olimpijske igre u Pekingu, a stigao je i do zemalja koje su organizovale Mundijal.

Ovoga puta u Katar je otputovao zbog reprezentacije Srbije koja nastupa na Svjetskom prvenstvu u fudbalu.

Prošao je kroz nekoliko država i nosi neobična iskustva sa tih putovanja.

Svjetski putnik je biciklom krenuo od Novog Sada ka Bugarskoj, pa preko Gruzije, Јermenije, Irana, Emirata i Saudijske Arabije, a za tu egzotičnu rutu mu je trebalo više od četiri mjeseca vožnje.

- Hvala na dočeku. Kada ja dođem, mi pobjeđujemo. Nadam se i sada. Nešto duže od četiri mjeseca trajalo je putovanje. Bilo je za dušu, pa se malo oteglo. Kriznih trenutaka bilo je svakodnevno, ali kada dođete na cilj, prvenstvo je vaše. Najljepše je bilo kroz Iran, pun sam utisaka - rekao je Zivlak.

Nakon usphešno pređenog puta dočekao ga je kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić sa kojim je razmijenio utiske o putovanju, a njemu je poklonio suvenir, Tadić se odužio potpisom na majici.

- Čergarski je to život. Zahtijeva puno, sa malo toga možete da preživite, svi smo konformisti, pa dočekamo nekada i hotel. Najosnovnije ponesem šator, odjeću za tople i hladnije uslove - zaključio je Zivlak.