latinica  ћирилица
24/11/2022 |  21:19 ⇒ 25/11/2022 | 10:55 | Autor: RTRS

Višković: Sljedeće godine novo povećanje plata i penzija (VIDEO)

Mandatar za sastav nove vlade Radovan Višković rekao je, gostujući u Pečatu, da će u narednoj godini doći do povećanja najnižih plata, te penzija i boračkih primanja.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

U trenutku kad cijela Evropa strahuje od recesije, mnoge vlade traže način kako da sačuvaju privredu i radna mjesta.

Novi mandatar za sastav Vlade Srpske, Radovan Višković, istakao je da je potrebno sačuvati socijalni mir tako što će nova vlada veliku pažnju posvetiti socijalno ugroženom stanovništvu i najranjivijim kategorijama.

On je naglasio da s tim u vezi u ovoj godini neće biti ni poskupljenja električne energije, a Vlada će, kako je rekao, naći najbezbolnije rješenje kako bi se zaštitile socijalno ugrožene porodice.

- Јa obećavam da, i ako dođe do poskupljenja, imaćemo ponovo najpovoljniju cijenu struje nego što je imaju i stanovnišvo i privreda u entitetu FBiH. Naši privrednici plaćaju 46 evra po megavat satu, dok je u FBiH ta cijena 72 evra - kaže Višković.

Mandatar je najavio i da će od januara iduće godine doći do povećanja plata za budžetske korisnike koji primanja imaju manja od prosječnih koje trenutno iznose oko 1.200 KM.

- U narednoj godini povećaćemo i penzije, boračka primanja i socijalna davanja za 13,5 odsto što je u visini trenutne inflacije, a u zavisnosti od priliva sredstava u budžet očekujemo i dodatna povećanja - rekao je Višković.