latinica  ћирилица
25/11/2022 |  07:59 | Autor: RTRS

Kolovozi mjestimično vlažni, moguća poledica

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mjestimično vlažni, u višim planinskim predjelima moguća je poledica, a magla smanjuje vidljivost i usporava odvijanje saobraćaja na dionicama u kotlinama i duž rijeka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Mokri kolovozi - Foto: ilustracija
Mokri kolovoziFoto: ilustracija

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice zbog radova na rehabilitaciji i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Sokolac-Podromanija, na lokalitetu ukrštanja sa Ulicom cara Lazara na Sokocu.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dijelu magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice /Omladinska ulica/ zbog izgradnje trotoara, te na dionici Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na petlji Јohovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na putu Čelinac-Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda, te na regionalnoj dionici Јezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u saobraćanju.

Drugačije se saobraća i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko kolovoza tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Polučasovne obustave saobraćaja na snazi su na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.

U FBiH danas neće biti obustava saobraćaja na magistralnim putevima Žitomislići-Počitelj i Bihać-Bosanski Petrovac.

Do ponoći je u FBiH na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija.