latinica  ћирилица
25/11/2022 |  09:42 ⇒ 09:43 | Autor: RTRS

Gradiška: Zbog neposjedovanja zimske opreme sankcionisano 67 vozača

Policijska uprava Gradiška realizovala je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu posjedovanja zimske opreme za motorna vozila.
Zamjena guma - Foto: RTRS
Zamjena gumaFoto: RTRS

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, ukupno su kontrolisali 97 vozila, kojom prilikom je sankcionisano 79 vozača.

Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 67 vozača je sankcionisano zbog neposjedovanja zimske opreme, a 12 vozača je sankcionisano po ostalim osnovama.

Policijska uprava Gradiška, podsjeća sve vozače motornih vozila, da je stupanjem na snagu novog "Pravilnika o saobraćaju u zimskim uslovima" propisano, da učesnici u saobraćaju, u periodu od 01. novembra tekuće godine do 01. aprila naredne godine, bez obzira na vremenske uslove, na svojim motornim vozilima moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti u zimskim uslovima.

Policijska uprava Gradiška će i u narednom periodu nastaviti sa kontrolom učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu posjedovanja zimske opreme za motorna vozila, te apeluju na sve vozače da poštuju zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korišćenja zimske opreme, i da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilima, kako bi zaštitili sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.