latinica  ћирилица
25/11/2022 |  12:32 ⇒ 12:32 | Autor: SRNA

Hurtić: U punom kapacitetu u Vladu Srpske

Predstavnik Pokreta za državu Sevlid Hurtić izjavio je danas u Banjaluci da je Pokret na konsultacijama sa mandatarom za sastav nove vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem razgovarao o zahtjevu da u punom kapacitetu uđu u Vladu Srpske.
Pokret za državu na konsultacijama -
Pokret za državu na konsultacijama

- Mi nismo razgovarali samo o jednom ministarstvu ili dva, već smo razgovarali i po dubini da naši ljudi uđu u Vladu Republike Srpske i na sve druge pozicije koje nam sljeduju po izbornom rezultatu - rekao je Hurtić novinarima nakon konsultacija.

Ukoliko Pokret za državu uđe u Vladu Srpske, Hurtić kaže da u Narodnoj skupštini Republike Srpske tokom posebnih sjednica neće glasati za eventualni veto srpskog člana Predsjedništva BiH.

Rekao je da na razgovorima sa mandatarom nije bilo riječi o konkretnim pozicijama.

- Ovo je prvi razgovor da se vidi da li želimo da uđemo u vlast ili ne želimo - rekao je Hurtić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, on je istakao da Pokret za državu ima svog kandidata za potpredsjednika Narodne skupštine Srpske i da je to Mirsad Duratović.

- U srijedu /30. novembra/ je glasanje, u srijedu je sjednica Narodne skupštine i nadamo se da bi Duratović trebao da bude potpredsjednik parlamenta iz reda Bošnjaka - rekao je Hurtić.

On je dodao da je Pokret za državu dobio informaciju da su opozicione partije Republike Srpske tražile sastanak sa SDP-om u utorak, 29. novembra, u Sarajevu, te da su u nekim pregovorima sa Nerminom Nikšićem i ljudima iz SDP-a koji najveću odgovornost nose za ovog delegata, čak spremni da podrže i Vojina Mijatovića kao četvrtog delegata.

- Stav Pokreta za državu je - kad su oni spremni na to, naravno da ćemo mi stati iza svog čovjeka - rekao je Hurtić.