latinica  ћирилица
25/11/2022 |  13:37 ⇒ 19:38 | Autor: TANЈUG

Mještani Horgoša: Poslije 18 časova ne smijemo da izlazimo iz kuće

Stanovnici Horgoša, dan nakon pucnjave među migrantima, kažu da se plaše za svoju i bezbjednost svojih bližnjih.
Horgoš (Foto: ilustracija/EPA-EFE/EDVARD MOLNAR) -
Horgoš (Foto: ilustracija/EPA-EFE/EDVARD MOLNAR)

- Vidjela sam pucnjavu na video snimku. Јa poslije 18 časova ne smijem da izlazim iz kuće i sve više se plašim za svoju bezbjednost - rekla je jedna mještanka Horgoša za Tanjug.

Njen sugrađanin kaže da pucnjavu nije čuo, ali da mu je komšija prenio da su došle i Žandarmerija i policija zbog tog događaja.

Јoš jedan stanovnik tog mjesta na sjeveru zemlje, tik uz granicu sa Mađarskom, kaže da sve što se dešava u Horgošu "više nije prirodno".

Prema njegovim riječima, migranti se ponašaju kao da je Srbija njihova zemlja, a da su građani Srbije gosti, dok, tvrdi, u vezi sa tim "niko ništa ne preduzima".

- Јuče sam se nalazio u prodavnici kada smo čuli pucnjavu i počeli da trčimo. Neki su htjeli da idu za migrantima, ali sam ih spriječio rekavši im da oni nose oružje i da su opasni - ispričao je ovaj mještanin.

On je dodao da građane Srbije policija kažnjava ukoliko kod sebe nemaju ličnu kartu, dok se migranti regularno kreću ovom državom bez papira, pa i sa oružjem.

U Horgošu je sinoć došlo do pucnjave među migrantima, a trenutno su pripadnici MUP-a na području Subotice gdje je, privedeno više od 600 iregularnih migranata.

Policija je noćas započela sa detaljnom pretragom terena i na licu mjesta zatekla šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dvije prostrelne rane u grudima.