latinica  ћирилица
25/11/2022 |  13:58 ⇒ 13:58 | Autor: SRNA

IRB sa Predstavništvom u Briselu o prilivu stranih ulaganja

Zajednički cilj Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i Predstavništva Srpske u Briselu je veći priliv kvalitetnih direktnih stranih ulaganja u Srpsku, konstatovano je tokom razgovora delegacije IRB-a sa šefom Predstavništva Mariom Đuragićem.
IRB - Foto: RTRS
IRBFoto: RTRS

Iz IRB-a Srpske su saopštili da je njihova delegacija, koju čine članovi Uprave Banke, u sklopu posjete Briselu i nastavka aktivnosti na promociji potencijala Srpske posjetila Predstavništvo Srpske u tom gradu.

- Uprava Banke upoznala je šefa Predstavništva sa konkretnim aktivnostima IRB-a Srpske u predstavljanju investicionog profila Srpske, kao i profila naših opština širom svijeta - navedeno je u saopštenju.

Razgovarano je, dodaje se, i o mogućnosti da se Predstavništvo u Briselu uključi u promociju investicionih profila, kojima je objedinjen sav privredni potencijal Srpske i olakšan pristup informacijama zainteresovanim investitorima.

Predstavnici Uprave Banke podsjetili su da je IRB institucija koja, osim promocije potencijala, pruža i kompletnu stratešku podršku potrebnu za realizaciju projekata za ulaganje u Srpsku.

Delegacija IRB-a Srpske učestvovala je u Briselu i na dvodnevnoj konferenciji direktora razvojnih banaka, članica Evropske asocijacije javnih banaka koja je održana juče i danas.

Na konferenciji je predstavljen izvještaj o radu i aktivnostima Evropske asocijacije javnih banaka, kao i rezultati rada banaka članica.

U saopštenju se navodi da je bilo riječi i o makroekonomskom uticaju aktuelnih globalnih dešavanja na stabilnost i superviziju bankarskog sektora.