latinica  ћирилица
25/11/2022 |  16:22 ⇒ 16:22 | Autor: SRNA

Gašić: Nulta tolerancija prema onima koji su zloupotrijebili gostoprimstvo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić rekao je danas u Horgošu da su migranti zloupotrijebili gostoprimstvo i da će prema takvima od sada imati nultu toleranciju.
Akcija MUP-a Srbije na Horgošu (Foto: Screenshot/MUP Srbije) -
Akcija MUP-a Srbije na Horgošu (Foto: Screenshot/MUP Srbije)

Gašić je istakao da svaki građanin Srbije mora da ima zagarantovanu bezbjednost, kao i da imovina građana mora da bude zaštićena od svih vidova kriminala.

- Pa i od migranata koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo i svojim činjenjem napravili da moramo da reagujemo kao što smo noćas reagovali. Od sada prema svakoj vrsti vrsti bilo kakvog kriminala je nulta tolerancija - rekao je Gašić.

On je dodao da će policija Srbije biti spremna da odgovori svim bezbjednosnim izazovima, pogotovu u ovom dijelu zemlje gdje je veliki broj migranata, prenose beogradski mediji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da su pripadnici udarnih operativnih grupa iz Kikinde i Subotice, kao i ovih policijskih uprava, zajedno sa Žandarmerijom, noćas odmah po prijavi da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša, započeli detaljnu pretragu terena i na licu mjesta zatekli šest migranata.

Među njima jedan migrant, starosti oko 20 godina, imao je dvije prostrijelne rane u grudima.

Privedeno je više od 600 osoba.