latinica  ћирилица
25/11/2022 |  16:25 ⇒ 18:57 | Autor: RTS

Lukić: Trebali smo hrabrije; Pavlović: Nije lako sa Brazilom

Fudbaleri Srbije Strahinja Pavlović i Saša Lukić održali su konferenciju za medije gdje su rekli da su protiv Brazila morali da igraju hrabrije i agresivnije, na način na koji su to radili u posqednje vrijeme.
Saša Lukić (FOTO: EPA-EFE/Ali Haider) -
Saša Lukić (FOTO: EPA-EFE/Ali Haider)

Na prvoj konferenciji za medije, poslije poraza od Brazila reprezentativci Srbije istakli su da je taj meč zaboravljen i da se okreću narednom kolu i susretu sa Kamerunom.

Oba fudbalera su istakli da nisu zadovoljni igrom protiv Brazila.

- Igrali smo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno sa obje strane, dok u drugom poluvremenu to nije bilo tako. Da smo mogli bolje, mogli smo, da je trebalo hrabrije da igramo trebalo je - ističe Lukić.

Strahinja Pavlović istakao je da nije lako igrati poslije ranog kartona, i da Brazil ne prašta greške protivnika koji napada.

- Poslije žutog kartona koji sam dobio već na samom startu meča nije bilo isto. Morao sam da igram sigurno, ali je bitno da sam ostao na tom jednom kartonu do kraja. Brazil ima brze igrače naprijed, logično je da će oni imati više prostora za opasne akcije. Kada smo primili gol i probali da uzvratimo, oni su nas pritisli jer imaju jedanaest igrača koji znaju da igraju fudbal - istakao je Pavlović.

- Kamerun je fizički dominantan, bili su dobri u prvom poluvremenu, ali mislim da dobrom igrom i kontrolom lopte i uz pomoć zadnje linije možemo da im napravimo problem, sve je u našim rukama, ako budemo na našem nivou biće to dobro - rekao je Lukić.

Oba fudbalera ističu da utakmica protiv Brazila ne znači ništa.

- I da smo pobijedili Brazil, morali bi da idemo na pobjedu protiv Kameruna, ovaj poraz ne znači mnogo, imamo još dva meča u grupi. Idemo na pobjedu, jer od kako nas je Piksi preuzeo igramo samo tako posljednjih godinu i po dana - bio je odlučan vezni fudbaler Lukić.