latinica  ћирилица
25/11/2022 |  17:53 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Groznica "crnog petka" - stvarno sniženje ili dobar marketing? (VIDEO)

Prema prvim podacima, promet tokom popularno nazvanog "crnog petka" nikad veći.
"Crni petak" - Foto: RTRS
"Crni petak"Foto: RTRS

Popusti koji se oglašavaju već danima napunili su tržne centre preko svake mjere. U Banjaluku se u šoping danas dolazilo i organizovano autobusom.

Potrošačka groznica danas je, čini se, dostigla vrhunac, iako ni sami kupci nisu načisto koliko su profitirali.

A da li su kupci na dobitku?

U udruženjima potrošača upozoravaju - treba, kažu, imati malo duže sjećanje da bi završni račun bio u korist kupca.

- Takve su cijene bile prije mjesec i po dana ili možda čak prije deset dana. Ne kažem da svi trgovci povećavaju cijene, ali činjenica je da nam u zadnjih 10-15 dana cijene rastu na dnevnoj bazi, što bi trebalo da znači da treba da provjerimo da li su one samo vraćene na onaj nivo koji je bio prije - ističe Snežana Šešlija iz Udruženja potrošača Toper, Doboj.

Najveće su gužve ipak u onim radnjama u kojima je popust lako izračunati.

Branislav Zec, voditelj poslovnice butika, navodi da je svaki "crni petak" sve snažniji i snažniji i da će promet danas da "luduje".

U Privrednoj komori kažu – u Banjaluku se danas dolazilo i organizovanim prevozom iz manjih sredina.

 - Ono što prvi podaci u ovom momentu govore, je da je to za 50% više potrošača u odnosu na sve ostale dane i taj procent iz godine u godinu raste kada je u pitanju "crni petak" - naglasio je Vladimir Blagojević, portparol Privredne komore Republike Srpske.

Kako je prošao potrošački praznik znaće se tek kada trgovci večeras zatvore kase i podvuku crte. Mnogim kupcima koji su danas kupovali namamljeni sjajnim ponudama, sitna ušteda tokom "crnog petka" mogla bi da se pretvori u ne tako sitan minus po tekućem računu.