latinica  ћирилица
26/11/2022 |  10:50 ⇒ 14:50 | Autor: SRNA

Kod migranata pronađeno oružje i obilježja OVK

Policija Srbije je nakon oružanog incidenta na području Horgoša u prihvatne centre prebacila oko 1.000 migranata, a prilikom pretrage terena pronađeno je automatsko oružje i obilježja OVK, rekao je pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević.
Migranti na Horgošu (Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE) -
Migranti na Horgošu (Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE)

Pronađeno je uglavnom automatsko oružje, pištolji i određena količina municije, a kod određenog broja lica pronađena obilježja "OVK" na kapama, šalovima i kačketima, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Što se tiče oružanog incidenta u četvrtak, nakon prijave pucnjave, oružanog sukoba između grupe krijumčara i neregularnih migranata, policija je odmah reagovala i preduzima intenzivne mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela. Uglavnom je riječ o državljanima Avganistana i Maroka - rekao je Vasiljević.

On je naveo da se šest osoba javilo sa povredama u bolnici u Subotici i oni se nalaze pod policijskim nadzorom.

- Nastavljamo dalji intenzivni rad. Obavljaju se razgovori i nastavlja rad u saradnji sa drugim bezbjednosnim službama. Po nalogu ministra unutrašnjih poslova akcija traje na cijeloj teritoriji Srbije i pojačano je prisustvo policije - rekao je Vasiljević.

On je poručio da građani Srbije mogu da budu potpuno spokojni, jer policija u potpunosti obezbjeđuje red i mir i sigurnost na cijeloj teritoriji zemlje.

Vasiljević je rekao da je po nalogu ministra unutrašnjih poslova formirana radna grupa koja se bavi bezbjednosnim pitanjima posebno prema teritoriji Mađarske, Sjeverne Makedonije i Bugarske.

U radnu grupu uključeni su pripadnici Uprave granične policije, Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Uprave policije, Specijalne antiterorističke jedinice i policijskih uprava, kao i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a.

Vasiljević je pozvao građane da odmah prijave policiji ukoliko osjete "bilo kakav nespokoj" kada se nađu u blizini migranata.