latinica  ћирилица
26/11/2022 |  12:08 ⇒ 19:47 | Autor: SRNA

Milanović: Očekujemo presudu i realizaciju za osam dana

Predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ u Bratuncu Ivana Milanović izjavila je danas Srni da očekuje da Centralna izborna komisija /CIK/ dostavi presudu Apelacionog vijeća Suda BiH o odbijanju žalbe načelnika ove opštine Srđana Rankića i da se u zakonskom roku, od osam dana, obavi primopredaja dužnosti.
Ivana Milanović - Foto: SRNA
Ivana MilanovićFoto: SRNA

Time će se konačno realizovati rezultati referenduma za opoziv načelnika bratunačke opštine, koji je održan 7.avgusta.

Milanovićeva kaže da su nezvanično obaviješteni da je odbijena Rankićeva žalba, ali da očekuju zvanično obavještenje od CIK-a.

- Treba da se izvrši primopredaja dužnosti između Rankića i zamjenika načelnika opštine Branislava Trišića koji će biti na čelu opštine do izbora novog načelnika - objašnjava Milanovićeva.

Ona kaže da će CIK BiH rapisati izbore za načelnika navjerovatnije za februar iduće godine, zajedno sa izborima u drugim opštinama, gdje su se načelnici i gradonačelnici odrekli mandata, jer su izabrani za poslanike na višim nivoima vlasti.

Milanovićeva, koja je i sekretar Skupštine opštine Bratunac, kaže da očekuje bolji i efikasniji rad i Skupštine opštine kao i opštinske administracije nakon obavljanja promopredaje i završetka višemjesečnog procesa opoziva načelnika opštine što je dovelo do zastoja u radu i kašnjenja u izvršavanju mnogih obaveza.