latinica  ћирилица
26/11/2022 |  14:35 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Promovisani diplomci Medicinskog fakulteta u Foči (FOTO/VIDEO)

Medicinski fakultet u Foči svečanom dodjelom diploma promovisao je 67 doktora medicine, 28 doktora stomatologije, 18 diplomiranih medicinara zdravstvene njege, 17 profesora specijalne edukacije i rehabilitacije, jednog mastera zdravstvene njege i dva mastera profesora specijalne edukacije i rehabilitacije.
Foča - Medicinski fakultet - promocija mladih ljekara - Foto: SRNA
Foča - Medicinski fakultet - promocija mladih ljekaraFoto: SRNA

Među njima i doktorke medicine bliznakinje Olivera i Kristina Drašković iz Istočnog Sarajeva.

Student generacije je Olivera Drašković, sa odsjeka medicine, imala je  prosječnu ocjenu 9,74. U isto vrijeme fakultet je završila i njena sestra bliznakinja Kristina, koja je imala gotovo identičan prosjek, tek neznatno manji od nje.

Olivera već radi u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, dok je Kristina ostala na Medicinskom fakultetu.

Foto: SRNA

Dekan Medicinskog fakulteta Dejan Bokonjić istakao je da se neki spremaju da počnu da rade, a uglavnom, kako stvari stoje, svi će imati posao i dobijati specijalizacije.

- Ponosni smo jer smo dali veliki doprinos razvoju našeg društva, ovo je kruna našeg rada, ova djeca su 99 odsto bili izvrsni studenti - rekao je Bokonjić.

Od 1993. godine, kada je osnovan, Medicinski fakultet u Foči upisalo je više od 5.000 studenata, a diplomiralo je oko 1.500, rečeno je na svečanosti.

Na ovom fakultetu trenutno studira više od 1.700 studenata iz regiona, Evrope, Azije i Amerike.