latinica  ћирилица
26/11/2022 |  16:34 ⇒ 19:46 | Autor: RTS

Grujić i Maksimović: I na Novom Zelandu smo izgubili prvi meč, pa postali šampioni svijeta (VIDEO)

Fudbaleri Srbije Marko Grujić i Nemanja Maksimović rekli su na konferenciji za medija da poslije poraza od Brazila moraju da ostanu tim, pošto nije kraj i orlovi i dalje imaju šanse da prođu grupu. Prisjetili su se Novog Zelanda 2015. godine, kada su takođe izgubili prvi meč u grupi, pa zatim osvojili titulu šampiona svijeta.
Marko Grujić (Foto:  EPA-EFE/MARIO CRUZ) - Foto: ilustracija
Marko Grujić (Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ)Foto: ilustracija

Srbija je poražena od Brazila u prvom meču na Mundijalu, a takva situacija nije nova za Marka Grujića i Nemanju Maksimovića.

- Na Novom Zelandu smo izgubili prvu utakmicu od Urugvaja, ali smo znali da nije kraj, da treba da budemo svi zajedno, kao tim, kao jedan. Uspjeli smo da pobijedimo sve utakmice i osvojimo Svjetsko prvenstvo. I poslije ovog poraza znamo da nije kraj svijeta. Imamo još dvije utakmice i realne šanse da prođemo grupu. Bitno je da vlada dobra atmosfera. Daćemo sve da pobijedimo Kamerun i vratimo se u borbu za povratak - rekao je Maksimović na konferenciji za medije.

Igrači su upitani i šta im je selektor Dragan Stojković poručio poslije poraza na startu turnira.

- Poslije prve utakmice i poraza teško se spava. Dosta smo razmišljali o toj utakmici. Ali, okreće se novi list i nema puno vremena za osvrtanje unazad. To nam je selektor poručio - da moramo da budemo jači nego ikad, da budemo složniji nego ikad i da nas ovo ne poljulja već da nas dodatno fokusira i primakne cilju, a to su tri boda u ponedjeljak - rekao je Marko Grujić.

Protiv "karioka" povrijedio se Sergej Milinković-Savić, a srpski reprezentativci spremni su da zauzmu njegovo mjesto na terenu ukoliko za to bude bilo potrebe.

- Nije na nama igračima da razmišljamo o povrijeđenim igračima. Sergej će dati sve od sebe da se stavi na raspolaganju selektoru prije ponedjeljka. Svi bi voljeli da dobijemo minutažu, ali Sergej je bitan igrač i svi bismo voljeli da se oporavi - rekao je Grujić.

Orlovi su svjesni da su bodovi najbitniji, ali razmišljaju i o gol-razlici, kao i o žutim kartonima.

- Na turnirskim takmičenjima nisu bitni samo golovi, nego i žuti kartoni, pošto FIFA i UEFA u posljednje vreme daju mnogo pažnje fer-pleju. Najbitnije je pobijediti utakmicu, a onda i ako je moguće da damo što više golova - smatra Maksimović

Dvojica srpskih ofanzivaca složili su se da Srbija protiv Kameruna ne smije da uđe u "fizičku borbu" i najavili da će se presudna bitka voditi na sredini terena.

- Izdvojio bih Angisu iz Napolija, sjajan je igrač, najvažnije je da uzmemo loptu - naveo je Grujić.

Kamerun ima kvalitet, čim je na Mundijalu, kaže, Maksimović ali dodaje da vjeruje da Srbija može da nametne ritam i osvoji bodove.