latinica  ћирилица
27/11/2022 |  07:34 ⇒ 07:34 | Autor: TANЈUG

Novo pojavljivanje kćerke lidera Sjeverne Koreje u javnosti

Kćerka lidera Sjeverne Koreje Kim DŽong Una ponovo se pojavila u javnosti, ovog puta na sastanku njenog oca Kim DŽong Una s naučnicima zaduženim za raketni program, javio je danas AP.
Kim DŽong Un sa kćerkom Јu Ae (Foto: PA-EFE/KCNA) -
Kim DŽong Un sa kćerkom Јu Ae (Foto: PA-EFE/KCNA)

Državni mediji su djevojčicu, za koju se vjeruje da ima oko 10 godina, nazvali "najvoljenije" dijete Kim DŽong Una, produbljujući debatu o tome da li je Kim priprema za svog nasljednika.

Vjeruje da je djevojčica Kimovo drugo dijete i da se zove Јu Ae.

Ona je prvi put predstavljena javnosti prošlog vikenda na fotografijama državnih medija na kojima se vidi kako posmatra lansiranje interkontinentalne balističke rakete Sjever sa svojim roditeljima i drugim zvaničnicima.

Kćerka Kim DŽon Una prikazana je tada u bijelom kaputu i sa crvenim cipelama kako hoda ruku pod ruku sa ocem pored ogromnog projektila natovarenog na lansirni kamion i posmatra naoružanje.

Sjevernokorejski državni mediji su je danas spomenuli i drugi put, rekavši da su ona i Kim grupne fotografije sa naučnicima, tehničarima, zvaničnicima i drugim radnicima uključenim u, kako je formilisano, probno lansiranje rakete ICBM Hvasong-17.

Državna agencija KCNA ju je opisala kao Kimovo "dragocjeno" dijete, što je snažniji opis od prethodnog kada su mediji prenijeli da je ona "(Kimovo) najvoljenije" dijete.

Prošle nedjelje, veće iznenađenje od samog probnog lansiranje rakete bilo je prisustvo Kimove kćerke, čije postojanje nikada ranije nije bilo javno potvrđeno, prenio je Rojters.

Sjeverokorejska agencija KCNA tada nije imenovala djevojčicu koja se vidi na fotografijama u bijelom kaputu kako drži za ruku svog oca dok zajedno posmatraju veliki projektil.

Vjeruje se da Kim ima čak troje djece, dvije djevojčice i jednog dječaka, a američki analitičari vjeruju da je jedno od njih viđeno na snimcima proslave nacionalnog praznika u septembru.

Bivši američki košarkaš Denis Rodman saopštio je 2013. godine da Kim ima "bebu", kćerku po imenu Јu Ae.

Nakon putovanja u Sjevernu Koreju iste godine, Rodman je izjavio britanskom Gardijanu da je proveo vrijeme sa Kimom i njegovom porodicom i držao bebu.