latinica  ћирилица
27/11/2022 |  08:08 | Autor: RTS

Rekord Lebrona DŽejmsa, Pokuševski bez poena u porazu od Hjustona (VIDEO)

Košarkaši LA Lejkersa nadigrali su San Antonio na gostovanju sa 141:138 predvođeni Lebronom DŽejmsom koji je sa sedam postignutih trojki postigao rekord sezone. Oklahoma je poržena od Hjustona sa 118:105, Aleksej Pokuševski je u igri proveo manje od devet minuta i nije se upisao u listu strijelaca.
Lebron DŽejms (Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT, ilustracija) -
Lebron DŽejms (Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT, ilustracija)

Lejkersi su praktično pobjedu obezbijedili u trećoj i četvrtoj četvrtini u kojima je glavnu inicijativu imao DŽejms i sa dvije serije pogodaka obezbijedio i sačuvao prednost za pobjedu svog tima.

Lebron je meč završio kao najefikasniji igrač meča sa 39 pogodaka uz 11 skokova i 3 asistencije, a ubacio je sedam trojki i postavio rekord sezone.

Hjuston je na svom terenu nadigrao Oklahomu sa 118:105, a srpski internavionalac Aleksej Pokuševski je u igri bio nešto manje od devet minuta i imao samo tri skoka bez postignutih poena.

Odlično su ga pratili Denis Šreder, koji je za 30 minuta skupio 21 poen i šest asistencija, Loni Voker sa 19 i Ostin Rivs sa 16 poena.

U timu San Antonija čak sedmorica igrača su imala dvocifren šuterski učinak ali im to nije mnogo pomoglo da izbjegnu osmi poraz u nizu.

U efikasnosti je prednjačio Keldon DŽonson koji je ubacio 26 poena, a pratili su ga Trej DŽons sa 23 i Devin Vasel sa 20 poena.

Hjuston je na svom terenu nadigrao Oklahomu sa 118:105, a srpski internacionalac Aleksej Pokuševski je u igri bio nešto manje od devet minuta i imao samo tri skoka bez postignutih poena.

Domaćini su u trećoj četvrtini osvojili dvocifrenu prednost od čak 20 poena i potom samo održavali razliku do konačne pobede.

Pobjednički tim su u efikasnosti predvodili DŽejlen Grin sa 28 poena, uz devet asistencija što mu je rekord karijere i Alperen Šengun sa 21 poenom uz 18 skokova, što mu je najbolji učinak otkako je u NBA ligi.

Najefikasniji igrač meča bio je iz poraženog tima Šaj Gildžes Aleksander sa 32 poena uz po 3 skoka i asistencije ali nije imao dobru podršku saigrača.

Na svom terenu je slavio i Finiks nad Јutom sa 113:112 i nanijeli im četvrti poraz u nizu.

Rezultati mečeva:

Hjuston - Oklahoma 118:105
San Antonio - LA Lejkers 138:141
Finiks - Јuta 113:112