latinica  ћирилица
27/11/2022 |  08:17 ⇒ 14:52 | Autor: SRNA

Kolovozi mjestimično mokri, magla smanjuje vidljivost

Na putevima u Republici Srpskoj i FBiH kolovozi su mjestimično mokri, dok uz rijeke i u kotlinama jutarnja magla smanjuje vidljivost, posebno u dolinama Save i Bosne.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnom pravcu Glamoč - Mliništa.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina i vozačima savjetuju da voze oprezno, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice zbog radova na dionici Klašnice jedan - Nova Topola, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Sokolac - Podromanija, na lokalitetu ukrštanja sa Ulicom cara Lazara na Sokocu.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dijelu magistralnog puta Banjaluka dva - Srpske Toplice /Omladinska ulica/ zbog izgradnje trotoara, te na dionici Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na petlji Јohovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmijenjen režim saobraćaja na snazi je i na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na putu Čelinac - Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda, te na regionalnoj dionici Јezero - Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac - Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić zbog čega je izmijenjen režim u saobraćanju.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac radi uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor, te na pravcu Prijedor tri - entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko kolovoza tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik - Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice - Mezgraja.

Zbog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča - Goražde, u mjestu Filipovići na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom.

Na mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-granica sa Srbijom zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na području FBiH u toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo - Vogošća u ulici Alipašina.

Na magistralnom putu Јajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela" tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima, od 22.00 do 6. časova, saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Јajce - Crna Rijeka /Orlovac/ i Doboj - Maglaj /Poljice-Maglaj/.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.