latinica  ћирилица
27/11/2022 |  12:40 | Autor: SRNA

Dačić: Licemjerno pokretanje postupka zbog zastave u svlačionici

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je da je licemjerno pokretanje postupka Međunarodne fudbalske federacije /Fifa/ protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentacije, jer UN nisu priznale samoproglašeno Kosovo, te da je riječ o dvostrukim aršinima.
Ivica Dačić (foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC) -
Ivica Dačić (foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC)

- Mi ne možemo tu sada kao država da reagujemo, zato što su to sportske organizacije. Ali, to pokazuje kako je veliko licemerje. Јe l' zamislite sada da je Ukrajina tu? I da ona kaže, Krim je Ukrajina, nema predaje - rekao je Dačić.

On je upitao da li bi u tom slučaju neko izbacio Ukrajinu, da li bi neko kaznio Ukrajinu.

- Kako ih nije sramota? Čekaj, jel oni stvarno misle da smo mi svi glupi i da mi svi ne razumijemo o čemu je riječ - izjavio je Dačić za TV Prva.

On je dodao da vjerovatno tu postoje neke procedure i da ne zna kakva kazna može da bude.

- Novčana, vjerovatno. To je licemerno. Јe l' Kosovo proglašeno za državu? To što je primljeno u Fifa ne znači ništa. Tamo ima i članica regionalnog karaktera. Ovdje UN nisu priznale Kosovo. Ta zastava govori o fudbalu da nema predaje, ja sam je tako razumio - naglasio je Dačić.

Fifa je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog isticanja zastave na kojoj je Kosovo i Metohija prikazano kao dio Srbije u svlačionici u vrijeme odigravanja utakmice protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Slika zastave sa porukom "Nema predaje" na srpskom jeziku postala je viralna na društvenim mrežama kada ju je podijelila Hajrula Čeku, ministar kulture, omladine i sporta samoproglašenog Kosova.