latinica  ћирилица
27/11/2022 |  12:51 ⇒ 16:04 | Autor: RTRS

Kostarika šokirala Јapan

Fudbaleri Kostarike pobijedili su Јapan (1:0) u prvom meču drugog kola grupe E na Svjetskom šampionatu u Kataru.
Јapan - Kostarika (Foto: EPA-EFE/Neil Hall) -
Јapan - Kostarika (Foto: EPA-EFE/Neil Hall)

Škorali su Kostarikanci "samuraje", koji su sa eventualnom pobjedom mogli već biti u drugom krugu. Ovako sada i Kostarika se vratila u igru za prlaz i zadnje kolo donijeće odluku ko ide dalje.

Јapan je imao terensku inicijativu, nekoliko prilika, ali put do mreže nisu našli, a kako je meč odmicao, Kostarika je bila sve opasnija, očigledno rasterećeni bilo kakvih ambicija poslije debakla od Španije (0:7). Јedini pogodak postigao je Fulee u 81. minutu, kada je udarcem sa 16 metara iznenadio golmana Gondu.

Drugi meč ove grupe igra se od 20.00 časova, i to će biti pravi klasik, susret Španije i Njemačke. "Panceri" nemaju pravo na kiks, iako u nekim kombinacijama čak i sa porazom mogu dalje.  Španija na krilima ubjedljive pobjede sigurno da ima adute da i ovaj meč odigra na vrhunskom nivou.

Grupa F ponudiće susret Belgije i Maroka od 14.00 časova. "Crveni đavoli" su blizu cilja, dok Maroko ne smije izgubiti, ukoliko želi zadržati šanse za prolaz dalje. Od 17.00 časova Hrvatska igra sa Kanadom, koja je ostavila odličan utisak i pored poraza u prvom kolu, pa će biti zanimljivo vidjeti mogu li se suprostaviti aktulenim vicešampionima svijeta.