latinica  ћирилица
28/11/2022 |  07:42 ⇒ 07:43 | Autor: SRNA

Poledica u višim krajevima, magla u dolinama Bosne i Save

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i FBiH odvija po suvim ili vlažnim kolovozima, zbog niske jutarnje temperature poledica je moguća u višim predjelima i preko planinskih prevoja, a magla smanjuje vidljivost u dolinama Bosne i Save, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - jutro - Foto: RTRS
Magla - jutroFoto: RTRS

Magle ima i na putnim pravcima Sarajevo-Tuzla-Orašje, Vitez-Travnik, Donji Vakuf-Bugojno i Novi Travnik-Bugojno.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Sokolac-Podromanija, Banjaluka-Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Čelinac-Kotor Varoš, Teslić-Podjezera, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, u tunelima Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab, na magistralnom putu kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac-Gornja Vijaka--Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Foča-Goražde u Filipovićima, Јezero-Šipovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, kao i na pravcu Laktaši-Srbac.

Deminerski radovi izvode se na putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, područje grada Derventa, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Na putnom pravcu Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se radovi izvode na putnim pravcima Sarajevo-Vogošća, Doboj-Maglaj, Јajce-Crna Rijeka, na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug i na putu Јajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 9.00 do 12.15 časova i od 13.15 do 15.00 časova.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.