latinica  ћирилица
28/11/2022 |  09:59 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Višković na konsultacijama sa delegacijama SP-a i DEMOS-a (VIDEO)

U okviru konsultacija sa političkim partijama, mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom SP, kao i sa delegacijom DEMOS-a, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.
Višković na konsultacijama sa delegacijom Socijalističke partije (Foto: Vlada Srpske) -
Višković na konsultacijama sa delegacijom Socijalističke partije (Foto: Vlada Srpske)

Delegacije predvode predsjednici stranaka Petar Đokić i Nedeljko Čubrilović.

Tokom sastanka, mandatar Višković predstavio je delegaciji SP-a programska načela buduće vlade, te ukazao da od svih političkih partija, koje će participirati u budućem kabinetu, očekuje maksimalno angažovanje kako bi mogli da adekvatno odgovore na izazove sa kojim će se suočavati nova vlada.

S druge strane, predstavnici SP-a naglasili su da predstavljeni programski principi nove vlade održavaju i njihov stav, ističući da će se zalagati za socijalno odgovornu politiku ali i progresivne ekonomske mjere, sa posebnim naglaskom na potrebu reforme javnih preduzeća u Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju.

Tokom konsultacija, mandatar Višković ukazao je da će nova vlada voditi socijalno odgovornu politiku prema građanima, ali i preduzimati brojne reformske zahvate sa ciljem daljeg ekonomskog razvoja Republike Srpske, ističući da prioritet ostaje očuvanje političke i ekonomske stabilnosti.

Mandatar Višković naglasio je da od DEMOS-a, kao i ostalih partija čiji će predstavnici biti zastupljeni u novoj Vladi, očekuje da u maksimalnom kapacitetu odgovore zadatku i sa odgovornošću ispunjavaju zacrtane ciljeve.

Višković sa DEMOS-om (Foto: Vlada Srpske) 

Istovremeno, predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, pružio je podršku predstavljenim programskim opredjeljenjima nove vlade, te izrazio očekivanje da će prilikom predlaganja kadrova svih partija posebna pažnja biti vođena o stručnom i obrazovnom profilu članova buduće vlade.