latinica  ћирилица
28/11/2022 |  10:48 ⇒ 10:54 | Autor: RTRS

Višković: Odlazak Rajka Petrova Noge predstavlja veliki gubitak za srpsku kulturu

Mandatar Vlade Republike Srpske Radovan Višković, povodom smrti književnika, akademika i senatora Republike Srpske Rajka Petrova Noge, uputio je telegram saučešća njegovoj porodici i Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- S velikim žaljenjem primio sam vijest o odlasku književnika, akademika i senatora Republike Srpske Rajka Petrova Noge - navodi se u telegramu saučešća.

Iz Vlade Republike Srpske dodaju da je Rajko Petrov Nogo, svojim angažmanom, dao je nemjerljiv doprinos naučnom i kulturnom životu Republike Srpske i njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za srpsku kulturu.

U telegramu saučešća se takođe ističe da je Rajko Petrov Nogo svojim bogatim književnim stvaralaštvom i autentičnim stilom ostavio je dubok trag u srpskoj književnosti. Stvaralaštvo Rajka Petrova Noge ostaće kao vrijedna zaostavština srpskom narodu i kulturi.

- Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća -  navodi se u telegramu saučešća mandatara Radovana Viškovića.