latinica  ћирилица
28/11/2022 |  10:57 ⇒ 17:20 | Autor: SRNA

Bez obustave proizvodnje u RiTE "Gacko" do 19. decembra

Sindikat Rudnika i Termoelektrana "Gacko" neće sprovoditi obustavu proizvodnje u tom rudniku do 19. decembra, rečeno je danas Srni u Sindikalnoj organizaciji RiTE.
RiTE Gacko - Foto: RTRS
RiTE GackoFoto: RTRS

Odbor Sindikata je prihvatio ponudu generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića da hitno bude formirana radna grupa sastavljena od predstavnika Uprave Matičnog preduzeća ERS, Uprave RiTE "Gacko" i Sindikata RiTE "Gacko" koja će u roku od 20 dana, a najkasnije do 19. decembra, iznijeti prijedlog povećanja plata koje bi se primjenjivalo od 1. januara, navodi se u zaključcima Sindikata nakon sastanka.

Za Sindikat je prihvatljivo da povećanje za plate bude minimalno 15 odsto.

U zaključcima Sindikalnog odbora, koji je održao vanrednu sjednicu, navedeno je da radna grupa traženo povećanje treba da dogovori i obezbijedi putem povećanja cijene rada, koeficijenata i uvećanja po osnovu uslova rada.

- Ukoliko se prihvate ovi stavovi, Sindikalni odbor privremeno neće sprovoditi obustave proizvodnje do 19. decembra, odnosno dok mješovita Radna grupa ne izađe sa prijedlogom rešenja - navodi se u zaključcima.

Iz te sindikalne organizacije su zatražili i da Uprava MH ERS i Uprava RiTE "Gacko" imenuje svoje predstavnike u radnu grupu.

U Gacku je danas održan sastanak predstavnika sindikata RiTE "Gacko", uprave tog preduzeća i Matičnog preduzeća Elektroprivreda Republike Srpske o platama zaposlenih.