latinica  ћирилица
28/11/2022 |  11:03 ⇒ 11:03 | Autor: SRNA

Đokić: SP se zalaže za sprovođenje socijalno pravedne politike

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da se ova stranka zalaže za sprovođenje socijalno pravedne politike, koja podrazumijeva da ukupan novac iz budžeta Republike Srpske i opština treba da bude raspoređen uz pravičniji pristup.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

Nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, Đokić je danas novinarima u Banjaluci rekao da bi nakon što se formira nova vlada ubrzano trebalo da bude formirana socijalna karta stanovnika Srpske.

On je rekao da se socijalna karta odnosi na sve kategorije stanovništva u Srpskoj.

Đokić smatra da Republika Srpska treba uložiti još više napora i energije da se poveća obim ekonomije u Srpskoj, te da se pruže dodatni vidovi podrške privredi i da se sa privrednim asocijacijama definišu politike koje će unaprijediti ekonomski razvoj Republike Srpske.

On je rekao da je na sastanku sa mandatarom ukazao na potrebu profesionalizacije javne administracije, te reformu svih javnih preduzeća i javne uprave.

Đokić je rekao da na sastanku nije bilo riječi o imenima kandidata za ministre i resorima, ističući da je logično da SP na bazi ukupnog izbornog rezultata u sastavu nove vlade ima tri ministra.

On je rekao da će u narednih sedam do 10 dana biti održan novi krug konsultacija na kojima će svaka politička partija uputiti konkretne prijedloge za ministre.