latinica  ћирилица
28/11/2022 |  11:26 | Autor: SRNA

"Na nivou BiH štititi interese Srpske"

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić ukazao je, povodom razgovora o formiranju vlasti na nivou BiH, na važnost djelovanja radi zaštite interesa Republike Srpske na bazi svih politika koje je do sada usvojila Narodna skupština Republike Srpske.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

Đokić je ocijenio kao "opasnu igru opozicije" ukoliko vodi razgovore u Sarajevu o formiranju vlasti na nivou BiH u cilju rušenja interesa Republike Srpske.

- Ljudi iz opozicije koji će danas ići u Sarajevo treba da vode računa o tome da ne dopuste da budu ugroženi interesi Republike Srtpske u budućnosti - rekao je Đokić danas novinarima u Banjaluci.

Đokić je zaključio da tu nije riječ o tome da jedna politička partija ima četiri ili pet delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, već o mogućnosti djelovanja radi zaštite interesa Republike Srpske na bazi politika koje je usvojila Narodna skupština.

Predstavnici opozicionih partija iz Republike Srpske trebalo bi danas u Sarajevu da razgovaraju sa predstavnicima SDP-a BiH o formiranju vlasti na nivou BiH.