latinica  ћирилица
28/11/2022 |  12:08 ⇒ 12:54 | Autor: SRNA

Petrović: Bolji koeficijent za pojedina radna mjesta zbog otežanih uslova

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović izjavio je Srni da nema razloga da Sindikat ne zna za sve ugovore koji se potpišu u termoelektranama, ali da su u Upravi ovog preduzeća za to da se pojedina radna mjesta bolje kvalifikuju zbog otežanih uslova za rada, kao da računaju na punu saradnju sa Sindikatom.
Luka Petrović - Foto: RTRS
Luka PetrovićFoto: RTRS

- Nema razloga da Sindikat ne zna za sve ugovore koji se potpišu u termoelektranama i da kaže da li je to potrebno preduzeću ili nije. Mi smo za to da se ocijene svi ugovori koji se potpisuju u termoelektranama, ali isto tako i da se pojedina radna mjesta kvalifikuju sa boljim koeficijentima zato što su sa otežanim uslovima rada u odnosu na ostala radna mjesta - rekao je Petrović.

Petrović je rekao da postoji opravdan razlog za dodatnu analizu svih troškova unutar svakog sistema, pa tako i u rudnicima i termoelektranama.

On je dodao da je potrebno učestati komunikaciju da bi se razmjenjivali i ocjenjivali postupci, te da računaju na punu kooperativnost i saradnju sa Sindikatom.

Petrović je dodao da su saglasni sa stavom o formiranju Radne grupe i učestvovaće u analizama.

U Rudniku i Termoelektrani "Ugljevik" danas je počeo štrajk tako što su okupljenim radnicima predočena tri sindikalna zahtjeva od kojih su dva ispunjena, rekao je Srni predsjednik Sindikalnog odbora Boban Benović i istakao da se u preduzeću održava minimum proizvodnje.

On je naveo da su sindikalci na sastanku sa generalnim direktorom "Elektriprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem usagasili ispunjenje dva od tri zahtjeva, te da radnici nezadovoljni primanjima, traže povećanje cijene rada sa 150 na 170 KM.

Sindikat Rudnika i Termoelektrana "Gacko" neće sprovoditi obustavu proizvodnje u tom rudniku do 19. decembra, rečeno je danas Srni u Sindikalnoj organizaciji RiTE.

Odbor Sindikata je prihvatio ponudu generalnog direktora "Elektroprivrede Republike Srpske" Luke Petrovića da hitno bude formirana radna grupa sastavljena od predstavnika Uprave Matičnog preduzeća ERS, Uprave RiTE "Gacko" i Sindikata RiTE Gacko koja će u roku od 20 dana, a najkasnije do 19. decembra, iznijeti prijedlog povećanja plata koje bi se primjenjivalo od 1. januara, navodi se u zaključcima Sindikata nakon sastanka.