latinica  ћирилица
28/11/2022 |  13:44 ⇒ 13:44 | Autor: RTRS

Fudbaleri Srbije u nevjerici nakon remija sa Kamerunom

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je samo 3:3 protiv Kameruna, ispustivši dva gola prednosti u drugom kolu grupe G na šampionatu svijeta u Kataru.
Fudbaleri Srbije (Foto: EPA-EFE/Neil Hall) -
Fudbaleri Srbije (Foto: EPA-EFE/Neil Hall)

Ovim rezultatom dovedeno je u pitanje plasman Srbije u ekiminacionu fazu Mundijala, s obzirom da "Orlovi" imaju samo jedan bod iz dvije utakmice.

U trećem kolu Srbija će igrati sa Švajcarskom, koju će morati da pobijedi da bi prošla dalje, ali samo u slučaju da Švajcarci danas izgube od selekcije Brazila.

- Nema dileme da je ovo bio najinteresantniji meč. Kako je nama trenerima samo mi znamo. Osjećamo zbog rezultata veliku frustraciju. 3:1 je velika prednost i treba biti inteligentan da utakmicu privedete do kraja kako želite. Neke greške su nas skupo koštale. Nepotrebno izlaženje iz zadnje linije. Pokušaj pravljenja nekog ofsajda. To je nedopustivo i zabranjeno na ovom nivou. Uspeli smo da stvorimo kolosalne šanse, ne znam kako je ono moglo da se promaši. Ekipa smo koja može da napravi šanse. Raduje me što ih pravimo i što smo dali tri gola. Ali ne smije da nam se dešava da primimo golove. Imali smo dvije prinudne izmjene – Pavlovića i Veljkovića – koje nisam htio da mijenjam ali sam morao zbog povreda - izjavio je Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije.