latinica  ћирилица
28/11/2022 |  14:01 ⇒ 15:24 | Autor: RTRS

Bevanda i Grubeša glasali protiv dnevnog reda, sjednica prekinuta

Ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministar pravde u Savjetu ministara Јosip Grubeša glasali su protiv predloženog dnevnog reda za danas zakazane sjednice Savjeta ministara jer se na njemu nije nalazio Nacrt zakona o budžetu, nakon čega je sjednica prekinuta.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Na današnju sjednicu nisu došli ministri inostranih poslova, civilnih poslova i odbrane u Savjetu ministara Bisera Turković, Ankica Gudeljević i Sifet Podžić.

Sjednica koja je trebalo da bude održana prošle sedmice, takođe je prekinuta, nakon čega je Bevanda izrazio žaljenje što s nije bilo volje da se na dnevni red uvrsti Nacrt budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu.

Bevanda je tada naglasio da je neophodno da se svi budžeti u BiH donose do kraja godine, te da je Ministarstvo koje predvodi završilo svoj dio posla i da predstoje neodložne obaveze koje se mogu završiti samo usvajanjem budžeta.

On je istakao da je zabrinjavajuće to što Fiskalni savjet još nije usvojio Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2022-2025. godine, iako je ranije Ministarstvo finansija i trezora dalo prijedog na izjašnjavanje, saopšteno je iz ovog ministarstva u Savjetu ministara.