latinica  ћирилица
28/11/2022 |  14:31 ⇒ 18:56 | Autor: sputniknews.com

Piksi poslije (k)iksa Srbije: Velika frustracija – navijaćemo za Brazil

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi poručio je poslije remija sa Kamerunom (3:3) u drugom kolu Mundijala, da je ekipa morala drugačije da privede meč kraju, poslije vođstva od 3:1 i da će analizirati šta se sve izdešavalo u dva minuta kada su "Orlovi" primili dva gola. Pomenuo je i riječ velika frustracija, koja možda idealno opisuje stanje stvari.
Dragan Stojković Piksi (Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu) -
Dragan Stojković Piksi (Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu)

Na konstataciju novinara u Dohi da je ovo bila jedna zanimljiva utakmica, selektor Srbije je bio saglasan.

- Nema dileme da je ovo najinteresantniji meč za gledanje, samo mi treneri znamo kako je nama. Osjećamo zbog rezultata dosta veliku frustraciju. Poslije vođstva Kameruna smo pronašli naš ritam igre i zasluženo došli do vođstva. Imati 3:1 na ovom nivou je velika prednost. Treba biti pametan, inteligentan da privedete utakmicu kraju. Mislim da su opet neke gršeke nas skupo koštale za drugi i treći gol Kameruna. Apsolutno nepotrebno izlaženje zadnje linije, pokušaj pravljenja ofsajda je praktično zabranjeno na visokom nivou. Šteta što nismo pobijedili. Mislim da smo mogli, da smo za nijansu bolji od Kameruna, ali rezultat kaže 3:3", rekao je selektor Stojković i dodao:

- Uspjeli smo da stvorimo kolosalne šanse. Mislim da je Mitrović imao jednu stativu, ne znam kako je uspjela da se promaši ona jedna šansa. Bilo je dobrih prodora i napada, to raduje u svakom slučaju da ekipa može da kreira šanse. Toliko šansi i postignuta tri gola me kao trenera raduju, ali ovo što smo primili tri gola moramo da analiziramo kako da to rješavamo ubuduće, da se to ne dešava. Imali smo prinudne izmjene. To su Pavlović i Veljković dva centralna beka. Ali, to nije nikakav alibi, to je jednostavno tako - naveo je Piksi.

Svjestan je selektor Orlova koji su naprasno aterirali u dvoboju sa Kameruncima, gdje su od gotovog napravili veresiju, da će oči nacije biti uprte u Brazilce koji od 17 časova igraju sa Švajcarskom.

- Sad moramo da navijamo za Brazil. Pa dobro, vidjećemo. Gledaćemo tu utakmicu u svakom slučaju. Svjetsko prvenstvo vidite koliko čudnih rezultata. Nije lako pobijediti. Moramo da vjerujemo do kraja, da sačekamo rezultat meča Brazil - Švajcarska. Sad je najvažnije da vidimo stanje igrača i koja je to težina povreda. Šteta, opet kažem, mogli smo do pobjede bez problema. Tri boda koja bi nam značila, okrećemo se onome što nas čeka. Nema puno vremena - rekao je Stojković.