latinica  ћирилица
28/11/2022 |  15:56 ⇒ 18:45 | Autor: SRNA

Vlada Vojvodine donira 100.000 KM za sportske terene u Srpskoj, Zvorniku 50.000 KM

Vlada Vojvodine doniraće šest miliona dinara /100.000 KM/ za sportske terene u Republici Srpskoj, od čega je Zvorniku namijenjeno 50.000 KM, saopšteno je danas iz zvorničke Gradske uprave.
Vlada Vojvodine, donacija opštini Zvornik - Foto: SRNA
Vlada Vojvodine, donacija opštini ZvornikFoto: SRNA

Sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu u Vladi Vojvodine Aleksandar Sofić uručio je u Novom Sadu savjetniku gradonačelnika Zvornika Velji Tijaniću ugovor vrijedan tri miliona dinara /50.000 KM/ za sportske terene u Zvorniku.

Uručenju ugovora prisustvovali si direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Sofić je istakao da su odnosi Srbije i Srpske intenzivniji nego ikada, te da je prisutno jedinstvo, ne samo naroda, nego i predstavnika svih institucija Srba iz Srpske, Srbije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske i svih zemalja u kojima Fond za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu djeluje.

Tijanić je rekao da su ovakvi i slični projekti još jedan pokazatelj dobre saradnje.

- Donirana sredstva biće od velikog značaja prvenstveno za mlade, jer će Zvornik dobiti potpuno nov košarkaški teren sa najnovijom košarkaškom podlogom i koševima - rekao je Tijanić.

Naglašavajući da mladi provode mnogo vremena na društvenim mrežama, Tijanić je istakao da je svako ulaganje u sport, ulaganje u zdravlje i pravilno odrastanje.

Đedović je rekao da jačanje Srbije jača i institucije kao što je Fond, koje su u prilici da podrže Srbe širom regiona, te da će ta praksa u budućnosti biti nastavljena.