latinica  ћирилица
28/11/2022 |  16:14 ⇒ 29/11/2022 | 07:30 | Autor: RTRS

Cvijanović: U narednih deset dana biće konstituisana Vlada Srpske

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da će u Republici Srpskoj Vlada biti konstituisana u narednih deset dana.
Željka Cvijanović -
Željka Cvijanović

Ona je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa komesarom EU za susjedske odnose i proširenje Oliverom Varheljijem, rekla da je na sastanku izražena i nada da će taj proces biti završen i u Federaciji BiH i na nivou BiH.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Obavijestili smo komesara da smo počeli sa konstituisanjem vlasti na različitim nivoima. Počeli su razgovori na tu temu. Nadam se da ćemo u narednoj godini baviti se životnim stvarima i razlozima zbog kojih je bitno da obavljamo svoje funkcije - rekla je Cvijanovićeva i dodala je da prilikom obavljanja funkcija bitno voditi računa o potrebama građana.

Navela je da zadovoljna sastankom sa Varheljijem.

- Razumijemo da se ovaj sastanak odigrava u vrijeme kada donosimo određene odluke koje se odnose na kandidatski status BiH i zato želim da se zahvalim Varheljiju na njegovom ličnom angažmanu i promovisanju uopšte ideje i potrebe da se BiH dodijeli kandidatski status. Mi smo danas razgovarali o uslovima i razlozima koji su definisani ranije od strane EU, a to je jedna vrsta hodograma po kojem moraju da se kreću naše institucije - poručila je ona.